Kézápolás


Manikűr:
A manikűr a manus latin szóból (jelentése:kéz) ered. Mai formájában francia eredetű szó, a kéz és az alkar ápolását jelenti.
A kéz sok mindent elárul tulajdonosáról.
A kéz és a körmök ápolásával kezeink puhává, szebbé, és esztétikusabbá válnak.
Tulajdonosáról elárulja, mennyire ügyel az apró részletekre, és a legapróbb dolgokat sem hanyagolja el.

Klasszikus vagy hagyományos (vizes) manikűr:
A kezet lefertőtlenítjük, majd diagnosztizálás után, ha van körömlakk, eltávolítjuk. A benőtt körömsarkakat kiemeljük, a körmöket lerövidítjük, és a köröm szabadszélét körömreszelővel formázzuk. Ezután bőrfeltolóval a körömre nőtt bőrt feltoljuk, majd kéz meleg vízbe tesszük bőrpuhítás céljából. Áztatás után a körömről a rátapadt bőrt körömkaparóval óvatosan felkaparjuk. Ezután a köröm felületét buffereljük, majd, ha a vendég igényli a körömbőr eltávolítását, akkor bőrvágó ollóval óvatosan körbevágjuk. Bőrtápláló olajjal bekenjük. Igény szerint kézmasszázs bőrtápláló vitaminos krémekkel, és lakkozás.

Francia manikűr:
A20-as években indult francia manikűr még mindig hódít, mely a kéz körmének egyik legszebb kezelési módja a maga visszafogottságával és természetes szépségével.
Ezt a típusú manikűrt divattervezők hívták életre azzal a céllal, hogy a modellek körme minden ruhához jól illeszkedjen. A körmöket úgy lakkozták, hogy színük a természetes körömszínnel harmonizáljon, vagy egyszerűen színtelen, ill. rózsaszín lakkot használtak, majd a körmök végeit hófehérre lakkozták. E lőször a hírességek körében vált népszerűvé, később a szalonokban is.
Elkészítése ugyan kissé időigényesebb, mint a hagyományos körömápolásé, de számos előnyös tulajdonsága miatt, kijelenthetjük, hogy megéri ráfordítani az időt.

Japán manikűr:
A Japán technika nem csak az elektronika,gépkocsi gyártás terén kiemelkedő,de a szépség iparban is. A japán manikűr eredete több ezer évre nyúlik vissza,néhány évvel ez előttig a japán arisztokrácia titkos kézápoló módszere volt.
A lényege az eredeti japán méhviasz,ami rendkívül gazdag természetes hatóanyagokban. Akkoriban a hosszú köröm a gazdagság jelképe volt,hiszen csak annak nőhetett meg olykor hihetetlenül hosszúra,aki nem dolgozott.
Ma már bárki számára elérhető ez a csodálatos módszer.A természetes körmöt kedvelőknek ajánlom,hiszen a körmök megerősitésére,egészséges szinük és fényük visszaadására szolgál,valamint egy leheletfinom védőréteget képez a körmön,ami nem kopik le.3-4hetente ismételhető,"tölthető".
A Japán manikür- menete:
1.) előkészítés manikür-rel
2.) eredeti japán méhviasz bevitele a köröm felső rétegeibe
3.) polírozás polírpasztával,szarvasbőr polírozóval

Ajánlom még: kismamáknak,műköröm eltávolítása után a természetes köröm regenerálására. 100%-természetes,mindenféle adalék anyagtól mentes!